Min avsaknad av hygien

Jag har numera blivit tillkallad till hygienkurs nästa vecka. Jag kan verkligen inte förstå varför. I 4 timmar ska jag få reda på varför jag inte bör peta näsan på arbetstid.


Förlåt Miss Li

Folk har tjatat och tjatat och den där Miss Li och jag har verkligen inte fattat vad som kan vara så speciellt med henne? Tills jag hörde henne. Förlåt Miss Li, du är fantastisk!

Vill tillägga att jag faktiskt tycker hon är ÄNNU bättre på svenska. Inte många som är.


Deklarationen

Idag damp deklarationen ner i brevlådan. Med hjärtat i halsgropen öppnade jag brevet och fick till min glädje se att jag ska få tillbaka åtskilliga tusenlappar. Vi snackar nästan 6000, bara sådär. Jag älskar skatt. När det går åt rätt håll dvs. Nu ska jag i vanlig ordning fira med Coca-Cola. Trevlig helg!


Hygien

Igår på jobbet hade vi extra inkallat möte om hygien, eller snarare avsaknaden av den. Jag gick med hjärtat i halsgropen i närmare 2 veckor innan mötet eftersom jag trodde de skulle visa smygfilmade sekvenser på mig petandes näsan eller dylikt. Några sådana filmer visades dock aldrig. Thank God.

Välkommen till världen

Det blev en liten tjej!
Gratulerar kusinen Carina och hennes Karl-Henrik (kan man verkligen heta så?) till den lilla flickan!

image15
Här har vi henne..

Ola la la..

På jobbet.

Sacco: Ola?!

Inget svar.

Sacco: OLA?!

Fortfarande inget svar.

Sacco: Oooola la laa...

Melodin var givetvis Alexias gamla hit "Uhh la la la (I love you baby)".
Sådär höll han på tills Ola behagade dyka upp.


Finfint bröllop på gång

Konversation mellan mig och min systerdotter Wilma (5 år).


Jag (visar en bild på Brooklyn Beckham): Visst är han söt?
Wilma: Nej..
Jag: Jo det är han visst det.
Wilma: Okej då...
Jag: Ni ska gifta er, det har jag bestämt...
Wilma: Nej, jag ska gifta mig med Hagrid.
Jag: Nej det ska du inte, du ska gifta dig med Brooklyn och Michelle ska gifta sig med Romeo, sen ska jag ta över deras pappa.
Wilma: Jaja då.

Lite senare.

Jag: Kan du engelska?
Wilma: Nej..
Jag: Du måste kunna lite engelska om förhållandet ska fungera, säg "My name is Wilma".
Wilma: Maj näjm isss Wilma...
Jag: Bra, säg "I love football".
Wilma: Aj löööv futtbåll.
Jag: Skitbra, sen säger du "Want to marry me?"
Wilma: Wanto marri miiii?
Jag: Va duktig du är, det är allt du behöver kunna, nu ska du se att det går vägen.


Nu är det bara en tidsfråga innan jag ska på finfint bröllop.

Dagens skratt

"Dricker du mjölk från frigående höns också?"
Filip Hammar, journalist

Invalid

Tidigare idag blev jag helt invalid för en stund. Fick två fingrar på högerhanden uppsprättade av glasbitar på jobbet. 3 liter blod senare och jag mår bättre.

På vägen hem lyckades jag ofrivilligt parkera min bil rätt in i en snödriva. Men hon klarade sig, min lilla pärla.


Påsk

Nu är påsken typ över och jag vill egentligen bara säga att jag fick ett påskägg av påskharen. Innehöll en massa gott som tyvärr tog slut alldeles för fort. Lotterna blev det ingen vinst på heller, så jag förblev fattig även denna påsken. Tusan också.

Mitt jobb och jag

Jag fick inte bara pensionsbrev av brevbäraren idag, fick också ett informationshäfte från jobbet. Inte nog med att man spenderar halva dagarna på stället, du ska också tänka på dem resterande tiden av dygnet. Jag gillar mitt jobb. Men till en viss gräns.


Tillfällighet?

Säg mig, har jag blivit vuxen eller är det en tillfällighet? Jag börjar bli riktigt rädd alltså (med tanke på förra inlägget).



Dagens post.


Vuxen?

Idag har jag: duschat i tid, tinat mat innan användning (vanligtvis micrar jag det jag ska laga, vad det än är, i sista sekund), vattnat blommor (jag väntar alltid tills de är sekunder från att dö helt, då återupplivar jag dem med diverse näring och skit) samt tvätta kläder (brukar alltid vänta tills alla säsongers kläder är använda). Är detta tecken på att jag håller på o bli vuxen?

Jag börjar bli rädd. Snart är det bara en tidsfråga innan mina fredagskvällar består av "På Spåret" och helgens stora happening är att frosta av frysen.


Sacco del 2

Konversation på jobbet.

Sacco: Vart är Joel idag, kommer han inte?
Jag: What...?

För 5374 gången, han heter JOHAN, inte Jonas, Jonah, Jonte eller Joel. JOHAN ffs!

Mera jobb!

Idag kom Chefen och berättade att jag fått förlängt till den 4 juli. Det är sista dagen innan dom stänger 4 veckor för semester. Behöver jag säga att jag blev glad? T o m Chefen såg min glädje, nu kan jag alltså leta lägenhet utan bekymmer. Innan har jag varit lite kluven nämligen.

PS. Idag har jag och Ida varit hur snälla som helst på jobbet. Vi gjorde specialfrallor till Nicklas, dessutom hämtade vi kaffe åt honom. Fy fan vilken service vissa kan få! DS.

PS2. Idag hjälpte jag Nicklas att ställa om en maskin. Ska inte berätta exakt hur det gick, men jag kan säga som så att de verktyg jag fick av honom att jobba med satt fastskruvade på maskinen efteråt. Alltså fel så det skriker om det. Jaha, nu fick jag det berättat också. DS.

Något har hänt

Saker och ting är sig inte likt i Betet City. Något har hänt. När jag kom körandes hem ikväll på den lilla grusvägen dit ingen som inte bor där hittar, ser jag först en tankbil som står intryckt i skogen. Kör ungefär 30 meter till och ser något fordon, eventuellt en släp, ståendes på Bosses åker som är täckt med något vitt, troligtvis skum. På åkern mittemot står en helikopter. Tilläggas bör att ingen människa var på platsen.

Vad kan ha hänt? Om fordonet nu brunnit så varför står det en helikopter där? Om den deltagit i släckningsarbetet, varför står den då kvar?

Det här kommer bli en sömnlös natt. Frågorna ovan gnager i mitt huvud.

Lägenheten

Har ju ställt upp mig på en ny lägenhet nu. Ringde en kvinna på Kommunhus idag i ett desperat försök att komma före i kön. Gick väl sådär. Det slutade med att hon sa att det inte var någon mening att jag ens kollade på lägenheten.

Nicklas förstår fortfarande inte varför jag ska bo i Tingsryd. Inte jag heller.

Ut på havet

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag ville ut och segla i sommar. Segla var väl kanske inte rätt ord, men jag ville ut på havet i alla fall. Ett besök senare hos syster och jag ska ut på havet i sommar. Dom har fortfarande kvar sin båt, men ska sälja den och köpa den här istället. Så i sommar bär det alltså av, i stekhet sol. Underbart!


Hitta Jonte, död eller levande

Konversation på jobbet.

Sacco: Vi måste leta upp Jonte, vart har han tagit vägen?
Ida: Jonte?
Jag: Vem är Jonte?
Sacco: Tänk om han trillat någonstans..

Hahaha, fan vad vi skrattade! Jonte? Han heter Johan, men Sacco brukar kalla honom för Jonas.


Svaret på den stora frågan

Jag har länge undrat varför bensinmackar med "Öppet dygnet runt, alla dagar" policy har lås på dörrarna. Min käre vän Filip har varit så snäll att han frågat personalen på en sådan mack. De måste kunna låsa om de behöver gå på toaletten, fick han till svar.

Fast då stämmer ju inte deras policy. Då har dom inte öppet alltid. Det borde stå "Öppet dygnet runt, alla dagar, med undantag för toalettbesök" istället.

Björn Gustafsson

Det är så komiskt att folk äntligen börjat upptäcka Björn Gustafsson. Herregud, det var ett bra tag sedan jag såg honom för första gången. Då som rookie i Stockholm Live. Måste säga att jag gillade honom redan då.

2 dygn senare

2 dygn senare har Kanal 5 fått upp avsnittet.

So long mina vänner, nu ska jag titta på Nils!

Citat av Johnnie Krigström

Lovade ju några citat från Johnnie Krigström. Lyder som följer:

"We have stepped in the poo"
"We have stepped in dogpoo and now we don't now how to get our feet clean"
"Det är jag som är King Kong"
"Här sitter du i hästskiten och målar"
"Jag skulle kunna måla dom där bättre med penseln uppkörd i röven"
"Jag måste på toa, asså jag skiter på mig och det är nu, nu, nu, nu. Får jag inte en toalett, och det är fort så inni helvete..."

Oroande sms från syster

"Greklands bidrag är helt ok. Finns dock många helt wierd. Typ Irland, en sjungande kalkon."


Tusan också!

Kom på att jag inte vet vilken tid pappa och mina bröder har tänkt hämta upp mig imorgon. Men eftersom min pappa alldeles nyligen skaffat en mobiltelefon tänkte jag slå han en pling för att kolla. 7 signaler senare kom jag på att jag glömde lära honom hur man svarar. Ajaj.


Tabbe

Då har man gått runt hela morgonen med tröjan ut-och-in OCH bak-och-fram, utan att någon säger någonting. Tack.

Slösad tid

Gjorde ett helt inlägg med nostalgiska länkar. Men inte fan verkar någon av dom fungera. Det är ju kul. 

Barndoms Nostalgi

Nostalgi utöver Astrid Lindgrens värld.

Vad är nostalgi om inte det här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här och här.

Har inte fått tag i klipp från alla program jag velat. Men här är en del i alla fall.

Nostalgi så det skriker om det.

Kanal 5:s dåliga service

Jag blir så besviken på Kanal 5 och deras "service". Här går man och längtar efter Nils Sandström och tror att Kanal 5 har lika bra service som SVT1 & 2 som lägger ut sina program på webb-tv en timme efter sändning (ibland endast 30 min efter sändning). Kanal 5 har nu haft 27 timmar och 25 minuter på sig att lägga ut nya avsnittet av Kustbevakningen och SSRS, men inget avsntt finns att se. Det är skam på torra land (haha, där fick jag till det).

Show me some Nils ffs!


Hello Africa

Har suttit hela dagen och kollat på avsnitt av Hello Africa med Johnnie och Mattias. Helt sjukt säger jag bara. Jag har skrattat och gråtit om vartannat. Imorgon ska jag bjuda på Johnnies härliga kommentarer! Man kan inget annat än att skratta :)

Johnny & Mattias is the shit!

Bryta ihop?

Ska man behöva bryta ihop också? Kanal 5 är segast i Sverige på att lägga ut nya avsnitt på webb-tv. Fy.
Imorgon när jag vaknar vill jag se Nils på min webb-tv. Punkt slut.

Bortglömda som DVD

Varför finns inte följande serier som boxar på DVD?

- Tre Kronor
- Rederiet
- Boomtown
- En klass för sig
- Svarta skallar och vita nätter
- Sju systrar

Kan hända att Boomtown finns i USA, men jag vill ha från Sverige, men annars finns inget av ovanstående. Blää.
Inte nog med det. Kan någon förklara varför Skönheten & Odjuret inte finns på DVD längre? Blää.

Sommar 2008

Under sommaren 2008 ska jag göra följande saker:

- Campa på Öland
en given semestersysselsättning jag gärna ägnar flertalet dagar åt

- Leva friluftsliv mitt ute i skogen
jag har tjatat på alla de senaste åren, men ingen vill sova i tält med mig mitt ute i en skog och laga mat över en brasa. Förra året införskaffade jag mig ett tält som förblev orört. Detta året ska jag inviga det. Med eller utan vänner.

- Åka till Liseberg
var aldrig där förra året så att åka dit är ju ett måste i år. Givetvis för att åka karusell, vad annars?

- Segla
efter att åtskilliga gånger ha dreglat över Nils har jag faktiskt också fått ett stort intresse för att åka båt i Skärgården. Så ett kärt återbesök till Göteborgs skärgård vore fruktansvärt härligt! Eller varför inte i Stockholms skärgård? Så kan man köra lite fort just för att Nils ska komma. Det är också ett alternativ.

- Sola och bada
ska se hur brun jag kan bli på 4 veckors semester.

- Östersjöfestivalen
var aldrig där förra året så därför är det ett måste i år. Dessutom är jag ledig under den veckan så det finns inget hinder.

- Tingsryds marknad
detta året kanske har jag lägenhet precis bredvid marknaden, och efter ha missat öltälten varenda år med alla Tingsrydsbor i så tänker jag inte missa det i år igen.

- Festa
tänk att kunna festa utan att ha en massa tjocka jackor på sig, underbart.

- Grilla
grillat är godast.

- Äventyr
jag älskar äventyr. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt.

- Polen
ska hem till mina släktingar (hahaha, eller inte) utan ska ta med Wilma på hennes drömresa, dvs med "Titanic".


Mannen i mitt liv

Här är han, mannen i mitt liv.
Det är min systerson, tillika gudson
Gustav the Man


Lycka

Lycka just nu är att kolla på tv.nu och se att det sänds ett nytt avsnitt av Kustbevakningen & SSRS ikväll på Kanal 5. Detta betyder mer ögongodis i form av Nils Sandström. Jag är typ kär i Nils.

Vad sa du?

"Jag har en jävla förmåga att låtsas att det går för mig. Man kan ju inte få utlösning varje gång om man har flera brudar mellan vissa timmar, då låtsas man att det går. Jag liksom stönar och skriker, säger vackra ord till henne och så. Sen har jag mycket saliv i munnen, sen spottar jag på hennes bröst, sen smetar jag in henne, sen tror hon att det gått."

Golge Jacobsson, 77 år


Jasså, det är så det går till!

Snälla, snälla, snälla

Ni som känner mig förstår min lycka just nu. Det finns EN ledig lägenhet i Tingsryd, och just det, på SKYTTEGATAN 11. För er andra som inte varit med lika länge i min lägenhetsjakt så kan jag meddela att den ultimata lägenheten för mig vore just en 1:a på Skyttegatan 11. Och nu finns den liksom framför mig. Behöver jag ens säga att jag redan gjort en intresseanmälan? Tyvärr räcker inte det så långt i den här världen, man får tjata och tjata och tjata innan det händer nåt. Men vi får se.


Ändrade planer

De där planerna om att jag skulle gå till jobbet redan idag försvann i samband med att jag öppnade ögonen i morse. Om jag kan gå imorgon är det ett under. Så gott folk, nu hoppas vi att under skall ske!

Alex Schulman

När jag ändå är inne på Alex Schulman lite (läs: ett par inlägg tidigare) så kan jag ju fortsätta i samma bana. Kollade igenom min e-post för några dagar sedan, där jag hittade ett mail från Alex himself. I slutet av mailet stod det "Återkommer". Men Alex återkom aldrig. Fy på dig Alex!

Mina filmer

Har en hög med massa filmer jag kan traggla igenom under natten, nu när jag ändå har "tid över". Fick hem den sista filmen idag av cdon.com. Egentligen släpps den inte förrens imorgon så jag blev rätt förvånad. I alla fall så har jag under loppet av typ 2-3 dagar köpt 7 nya dvd-filmer. Köpte Sunes Jul (alla avsnitt), World Trade Center, Under Ytan, Kådisbellan, Sistan Dansen, Ghost och Enemy at the Gates.

Johnnie & Mattias

Jag bara älskar de där grabbarna! Hela dagen har jag kollat på det ena Roomservice avsnittet efter det andra. Älskar det. Kort och gott. Har även kollat på nästintill vartenda avsnitt av Kustbevakningen, också riktigt bra program! Sen givetvis sett ALLA avsnitt av I huvudet på Gynning, hon är ju bara fantastisk den där Carolina! Sist men inte minst har jag sett Outsiders, nästan alla avsnitt där också. Har en del kvar, väldigt underhållande måste jag säga. Well, till den som inte lyckats räkna ut vilken som är min favoritkanal än kan jag nu avslöja att det är kanal 5. Synd bara att man inte har den kanalen. Än.

Webb-tv is the shit.

Måste tillägga att sättet Jon Eliason valde att inreda Katrin och Alex Schulmans tomma rum var gräsligt. Resten av inredarna tycker jag har rätt bra smak. Speciellt när de gjorde om Emma Andersson och Zätas kök i Detroit.

Hummmm

Först hade jag ont i halsen, när det lättade tog febern över. När febern inte kändes lika jobbig längre så började näsan att rinna konstant. Det ena avlöser alltså det andra. Nu har jag ju snart haft de vanligaste åkommorna så snart borde jag väl bli frisk, right?


Fortfarande sjuk, men bättre

Jag ligger fortfarande sjuk här hemma, fast jag har gjort framsteg. Har knappt ont i halsen längre, men dessvärre fortfarande feber. Anledningen till att jag kan ta mig ur mitt framstupa sängläge är en Ipren 400 jag tog för ca en timme sen. Så när den slutar att verka lär jag väl få gå tillbaka till ställning sängliggande igen. Jag har planerat att vara uppe hela natten, i alla fall till klockan 6-7 på morgonen, eftersom jag har planer att vara tillbaka på jobbet redan imorgon natt, förutsatt att jag mår bra och inte är någon smittorisk för de andra.

Vi får väl hålla tummarna om det ska gå vägen.

Sjuk

Jag hade det på känn, men trodde faktiskt att jag skulle slippa skiten den här gången. men inte det, har fått feber och ont i halsen. Det värker i precis hela kroppen. Ligger i framstupa sängläge och orkar inte röra en fena. Jättekul, verkligen. Jag ville verkligen inte vara sjuk den här veckan, jobbar ju natt och allt och det betyder stoooor pengaförslust. Men det finns inte så mycket att göra åt saken. Det är bara att vara hemma och hoppas på det bästa.


Ännu mer vuxenpoäng

Jag skaffade ett IKEA FAMILY kort på IKEA i fredags. Är det inte vuxenpoäng så säg!


Som av en händelse..

Som av en händelse träffade jag på Chefen på min sena lunch. Han slog sig ner vid mitt bord och frågade det jag väntat länge på.

Chefen: Hur trivs du här på *******?
Jag: Ja trivs jättebra! Verkligen!
Chefen: Vi har bra människor här och bra omgivning..
Jag: Ja det tycker jag, alla är jättesnälla!
Chefen: Då kanske du vill fortsätta?
Jag: Absolut!
Chefen: Då ordnar vi det!

Konversation tidigare samma dag mellan Mange och chefen.

Mange: Hur blir det nu framöver? Får man vara kvar?
Chefen: Jaadu, det undrar 35 andra också. Vi bestämmer det nästa vecka.

Mouahahaha, Sandra, du sitter säkert. Mange, du hänger löst.

Planering

Jag har börjat smida planer inför min födelsedag. Jag tar för givet att jag flyttat från morfars kohage och har eget boende vid det laget. Jag är helt lost i 80-talet och början av 90-talet. Jag kan inte se en bild från denna tid utan att gapskratta. Så fruktansvärt fult, men ack så roligt. Därför ska den första av 2 fester vara helt i 80-90-tals tema. ALLA ska vara klädda efter denna tid med tillhörande frisyrer. Jag förväntar mig många prickiga tights och sneda tofsar!

Min bild av resultatet från träningen

Det här resultatet förväntar jag mig att se från träningen på motionscykeln. Vi får väl se hur bra den stämmer överrens med verkligheten om några månader.



(klicka för förstoring)

Vuxenpoäng

Idag har jag skaffat mig vuxenpoäng. Har satt in ett femsiffrigt belopp på mitt sparkonto till lägenheten. För er som försöker klura ut hur mycket ett femsiffrigt belopp är så kan jag säga att det kan vara vad som helst mellan 10 000 kr till 99 999 kr. Om 21 dagar kommer där in lika mycket till. 

Jag gillar mitt jobb. 

Inför Beach 2008

Jag ska följa alla goda exempel och bli fit inför Beach 2008. Nu i dagarna ska jag få en motionscykel helt gratis, därefter blir det cykling framför teven varje dag framöver. Häcken ska inte längre se ut som apelsinskal, låren ska inte daska ihop vid gång, vadmusklerna ska för första gången i mitt liv börja existera. Startar så fort cykeln kommer innanför dörren!

Har jag tur kanske jag tappar ett kilo eller två på kuppen.

My goodies

Idag är jag givmild och tänker dela med mig av mina favoritbloggar. Under "Goodies" i spalten till vänster här på sidan finns det två bloggar som jag läser varje dag, flera gånger om dagen. Jag tycker alla mina läsare bör ta en titt hos de båda tjejerna! (Kan hända att det står en massa andra länkar såsom Allers, Må bra osv, men i så fall är det något som är fel. Det ska bara vara 2 länkar under den kategorin.)


Identifiering

Jag vill börja med att säga att världen är bra liten. I helgen var jag i Karlskrona, när jag gick in i en galleria (Wachtmeister) tittade jag upp och fick lite ögonkontakt med en riktig pudding. Tyckte först det liknade Idol-Mattias (E.M.D), men det var det inte, det var en av Frondas låtskrivare. För er som undrar hur han ser ut så satt han till höger om Kristian i bild under Björn Gustafssons akt där han spelar full.


Panik!

Märkte precis att det bara är 65 dagar kvar tills jag fyller år. Känns som jag fyllde alldeles nyss, men det har snart gått ett helt år alltså. Jag vet inte hur jag ska fira i år faktiskt, förra året blev ju katastrofalt, någon repris på det vill jag inte ha i alla fall. Beror ju också på lite hur allt ser ut då, vet ju inte ens vart jag kommer bo. Förhoppningsvis har jag flyttat ifrån morfars kohage. Vi får väl se. Partaj ska det bli i alla fall!


Dopet

Vill bara uppdatera lite snabbt med att säga att dopet gick bra, jag tappade honom inte.

Värsta dissen

Konversation mellan mig och Nicke.

Nicke: Förra året var jag 3 veckor i Thailand, sen på Cypern, i Italien, på Mallorca, i London och Tyskland..
Jag: Shit, själv kom jag bara till Polen..
Nicke: Har du släkt där eller?

What a fuck?!

RSS 2.0